Jump to content

Dārga gāze un jaunie nodokļi.

Floyd
 Dalīties

Ieteiktās ziņas

Čau visiem Chrysler īpašniekiem un foruma vecpuišiem!!!

Esmu šeit, forumā, jaunais,tāpēc,ka parādījās vēlme nopirkt CHRYSLER minivenu (nekad latviešu valodā forumos agrāk nesarakstījos.....tāpēc par kļūdām lūdzu nesūdzieties )

Pirmkārt, gribu nodot sveicienus krievijas Сhrysler mīļotajiem chrysler-forum.ru

Man rodas jautājums, par cik būs dārgāka gāze mašīnām pie mums...?..cik man ir zināms kaut kur par 33% vispār ..... bet atbilstoši ceļas jautājums par rentibilitāti gāzes iekārtes uzstādīšanu.Es domāju šajā gadījumā tiks pazeminātas cenas uz pašām gāzes-iekārtām....Кāda situācija ir līdz šim brīdim, es esmu kursa lietā, pateicoties šim forumam, bet kāda prognoze būs no jums?

Otrais jautājums ir par tiem mistiskajiem nodokļiem uz auto, sākot no 3.0 litriem.Tauta par to runā, bet kur var par to uzzināt konkrētāk,piemēram,no oficiālajiem avotiem?Cik tad būs jāmaksā no vienas galvas? Vai tās ir tikai baumas vai izstrādāšanas līmenī, pie mūsu dārgajiem deputātiem.

Neteikšu, ka pērkot minivenu lieku uz gāzes preoritātēm.....bet gribētos izstrādāt visus variantus.

Paldies.

Saite uz ierakstu
Padalīties citās vietnēs

Laikam šis ir

http://www.mk.gov.lv/doc/2005/FManot_050307_1.doc

bet šeit ko domā

''Pedeja laika sakara ar inflacijas apkarosanu tiek piemineti ari automasinu nodokli. Gribetu izteikt savu viedokli par so projektu.

Man jau liekas, ka raditais nodoklu projektam nav neka kopiga ar CO2 emisijam un tas ir balstits uz aizspriedumiem.

faktiska emisija ir atkariga

1) no automasinas ikgadeja nobraukuma;

2) no automasinas tehniska stavokla;

3) no automasinas tehniska izpildijuma.

Nav talu jamekle lai gutu apstiprinajumu apgalvojumiem.

Pirmie divi izriet no vienkarsas logikas: ja vairak braucam vairak CO2; jo sliktaks auto tehniskais stavoklis, jo vairak emisija.

Ka noprotat tad sie abi faktiski nav saistiti ar automasinas vecumu, bet gan ar tas lietosanas intensitati un ipasnieka attieksmi pret savu ipasumu.

Tresajam apstiprinajumu redzam ja ieskatamies CSDD interneta lapa(http://www.csdd.lv) sadala „noderiga info” un redzam „Rokasgramata par degvielas paterinu un CO2 izpludi”.

Ieskatoties apkopojuma ir acimredzams, ka nav tiesas saistibas starp dzineja tilpumu un CO2 emisiju.

Ilustracijai dazi piemeri:

Auto marka motora tilpums litros CO2 emisija g/km

HONDA ACCORD 2,2 143

CHEVROLET MATIZ 0,796 144

JAGUAR XJ 4,196 264

MERCEDES BENZ CLK 500 4,966 265

SUBARU IMPREZA 1994 265

VAZ 2121 1,690 282

MAZDA RX-8 1,308 284

VW NEW BEETLE 1,984 319

Ka redzams sis automasinas parstav dazadas klases, tipus un dzinejus nu nevar teikt, ka CHEVROLET MATIZ ar savu zem litra dzineja tilpumu ir videi mazak kaitigs neka daudzi citi auto ar 1.5 un lielaku dzineja tilpumu.

Manuprat sobrid ieverojami nodokli, kas uzlikti degvielai jau daleji risina CO2 problemu: 1) jo vairak degvielas tu tere jo vairak maksa nodoklus; 2) ja tu izvelies par degvielu gazi tad maska mazak, neka ja brauc uz benzinu.

Ja gribam veicinat lai iedzivotaji pirktu automasinu, kas rada mazak izmesus tad nodokli japiesaista ir izmesu daudzumam un nobraukumam. Ja paskatamies Vacijas auto tirgu tad ne velti auto pardeveji norada, ka auto atbilst EURO 1, 2, 3, 4 ekologijas prasibam, tas ir tapec, ka ikgadejie nodokli ir atkarigi no videi nodarita kaitejuma.

Un nedomaju, ka kads var pieradit, ka vienu gadu veca divu litru automasina, kas nobrauc 200 – 500 tukstosus kilometrus gada videi rada mazakus zaudejumus neka divdesmit gadus veca tris litrus automasina ar kuru cilveks gada nobrauc tikai 10 tukstosus kilometru.

Ceriba, ka manas pardomas nonaks ari lidz tiem, kas likumus sagatavo un apstiprina.

Ar cienu, Haralds''

Saite uz ierakstu
Padalīties citās vietnēs

Man ir aizdomas, ka valdība tomēr pieņems kādu cūcīgu lēmumu, jo viņa nemaz savādāk nevar... Vakar man viens jau ausīs dziedāja: Tev gadā tagad būs jāmaksā... ap 900Ls utt. bet tas būtu stūlbums!!!

Okey, es piemēram maksātu tos 900Ls gadā, bet kāds labums MAN būs no tā? labāki ceļu segumi - svaigāks gaiss? Valsts par tiem 900Ls iestādīs 800 jaunus kokus? nu kas?!

Saite uz ierakstu
Padalīties citās vietnēs

Man ir aizdomas, ka valdība tomēr pieņems kādu cūcīgu lēmumu, jo viņa nemaz savādāk nevar... Vakar man viens jau ausīs dziedāja: Tev gadā tagad būs jāmaksā... ap 900Ls utt. bet tas būtu stūlbums!!!

Okey, es piemēram maksātu tos 900Ls gadā, bet kāds labums MAN būs no tā? labāki ceļu segumi - svaigāks gaiss? Valsts par tiem 900Ls iestādīs 800 jaunus kokus? nu kas?!

kas tā par infu, ka gadā jāmaksā tāda summa????

Saprotu ka gāja runa par reģistrācijas nodokli- pirmo reizi kad reģistrē auto iekš LV, tad arī nomaksā lielo "akcīzi" i visss. Vai tad ir doma kādu nodokli ap 1KLs piemērot katru gadu??? Tas jau tā nereāli izklausās :)

Saite uz ierakstu
Padalīties citās vietnēs

ja jaa ta vajag pateikt ka laukos lielu motoru auto i nepiecieshami ! ka nevar ar 1.1 sirsninu pavilkt piekabe kartupelju maisus pa dublainajiem Latvijas lauku celjiem nu ta apmeram ! Ta jau traktoriem ari jaliek lielaki nodokli.

Saite uz ierakstu
Padalīties citās vietnēs

kas tā par infu, ka gadā jāmaksā tāda summa????

Saprotu ka gāja runa par reģistrācijas nodokli- pirmo reizi kad reģistrē auto iekš LV, tad arī nomaksā lielo "akcīzi" i visss. Vai tad ir doma kādu nodokli ap 1KLs piemērot katru gadu??? Tas jau tā nereāli izklausās :)

Tāds tas info panesās un ne no vienas mutes vien. Kad būs tas būs - laiks rādīs, bet pašam neticās ka tā būs tā summa. CIC baumām! :D

Saite uz ierakstu
Padalīties citās vietnēs

• Pēc 1 mēneša...

Приняли же закон,maitas.....!!! правда не такой грабящий но всё равно ''Эти'' на этом не остановятся.

пардон за иностранный.

Saite uz ierakstu
Padalīties citās vietnēs

"Jau iepriekš valdība grozījumos likumā «Par automašīnu un motociklu nodokli» nolēma neņemt CO2 izmešu apjomu par kritēriju nodokļa lieluma aprēķināšanā, jo šis ir objektīvi grūti izrēķināms rādītājs. Tomēr valdība pilnībā neatsakās iekasēt nodokļus no CO2. Ar laiku varētu izstrādāt tiesību aktu grozījumus, lai piemērotu šo nodokli arī lietotajām automašīnām''

Советую эти личности придумавшие это идиотское решение и партии это поддержавшие это занести в чёрный список....а перед выборами посмотреть перед голосованием....а то дурят нас тут, veciši.

Saite uz ierakstu
Padalīties citās vietnēs

Pievienoties diskusijai

Varat izveidot ierakstu tagad un reģistrēties vēlāk. Ja Jums ir profils šajā vietnē, piesakieties, lai atstātu ierakstu no sava profila.
Piezīme: Lai ieraksts būtu redzams, tam būs nepieciešams moderātora apstiprinājums.

Viesis
Rakstīt atbildi...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tavs iepriekš rakstītais teksts ir atjaunots.   Dzēst saturu

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Dalīties

• Pievienot...