Jump to content

300M. Kā būtu pareizi?

Fotogrāfs
 Dalīties

Ieteiktās ziņas

Labdien, esmu kļuvis par 300M īpašnieku. Lielisks auto, bet trūkst patiesas informācijas par tehnisko apkopi un eļļu maiņām. Internetā atrastais motoreļļas maiņas intervāls - ik pa 5000km mazākais un ik pa 15000km lielākais. Tāpat ar eļļu - vieni saka - sintētika, citi - tikai minerālā. Tieši tāpat ar eļļām ātrumkārbā un diferenciālī. Ķēdi vieni iesaka mainīt pie 150000km, TC servisā savukārt apgalvo, ka tā vispār nav jāmaina. Cienījamie US auto fani, kur iesācējam rast patiesību? Kaut kā negribas eksperimentēt ar agregātu izturību. Lūdzu padalieties informācijā brīvā brīdī. Paldies.

Raimonds

Manam auto 99. gads, 2,7, it kā 131000km

Saite uz ierakstu
Padalīties citās vietnēs

Hm. Man šķiet, ka TC motorā Tev nebūs samelojuši... Ja motors ir ar ķēdi, nevis zobsiksnu, tad tiešām par to vari aizmirst. ;) Graboņa pati par to atgādinās, un būs pietiekami daudz laika, lai to nomainītu.

http://www.uscars.lv/index.php?id=8&lan ... ksts&rid=9

Saite uz ierakstu
Padalīties citās vietnēs

Nu ja godiigi jaruna tad es vel nesmu sastapis tadu auo kuram nebuutu jamaina keede!

ja tiek mainiita kkede tad ari iesaka mainiit zobratus, bet hidrolisko spriegotaju - jamaina obligati jebkura gadiijumaa.

Par ellam - sinteetika ir par sserpu (nu protams ka liet var), pilniigi pietiek ar pussintetiku vai ari labu mineraleni.

P.s- ssis ir mans viedoklis

Saite uz ierakstu
Padalīties citās vietnēs

Es arī studēju par tām apkopēm, salasījos rokasgrāmatā, ka ik pēc 3K jūdzēm ir jāmaina ja brauc pilsētas satiksmē, un pēc 8K ja šoseja.

Bet Tev ir 2.7L motors, kurš esot diezgan cimperlīgs, respektīvi ļoti asi reaģējot, ja apkopes netiek veiktas laikā, tā ka uzmanies.

Nobraukumu vari noskaidrot caur vienu krievu lapu, ja viņš tev ir nācis no štatiem, links bija te kaut kur zem diskusijas VIN.

Saite uz ierakstu
Padalīties citās vietnēs

Nu ja godiigi jaruna tad es vel nesmu sastapis tadu auo kuram nebuutu jamaina keede!

ja tiek mainiita kkede tad ari iesaka mainiit zobratus, bet hidrolisko spriegotaju - jamaina obligati jebkura gadiijumaa.

Par ellam - sinteetika ir par sserpu (nu protams ka liet var), pilniigi pietiek ar pussintetiku vai ari labu mineraleni.

P.s- ssis ir mans viedoklis

Meršiem atkarībā no motora un modeļa gadās, ka ķēde tā arī nekad netiek nomainīta, jo nav vajadzības. Problēmas tikai tiem, kam nav dubultas ķēdes vai pāris modifikācijām, kur ražotājs centies ieekonomēt. Teorētiski jau arī ķēdes izstiepjas, nodilst un ir jāmaina, bet man nav gadījies dzirdēt konkrētu piemēru, ja neskaita ārzemju forumos pāris neveiksmīgo modeļu pārbūvju izmaksas uz dubulto ķēdi. No vienas puses šis ir offtopiks, bet no otras -- ķēde ir laba lieta un kalpo ļoti ilgi.

Saite uz ierakstu
Padalīties citās vietnēs

Šis būs mans viedoklis ,kas nav domāts tikai 300M. Eļļas maiņas intervāls garajos gabalos šosejas režīmā protams var būt tāds, kāds norādīts manuālī ,taču, ja brauc īsus gabalus, velk piekabi, smagi ceļa apstākļi, tad tas jāsamazina. Jāatceras, ka biežāka eļļas maiņa motoram neskādē, retāka gan. Eļļas kvalitātes ieteicamie parametri arī norādīti manuālī. Jāizvēlas tādi vai arī augstāki. Augstākas kvalitātes eļļa motoram neskādēs, zemākas gan. Minerālā, pussintētiskā vai sintētiskā? Ja motors eļļu netērē, es ieteiktu sintētisko, it sevišķi aukstā laikā tā daudz ātrāk nonāks līdz eļļojamajām virsmām motoru iedarbinot, līdz ar to attālinot laiku, kad motors sāks eļļu tērēt virzuļgrupas izdiluma dēļ. Ķēdes resurss pēc dažādiem avotiem sakrīt ar kopējo motoresursu, bet ir bijušas visādas situācijas. Tā kā speciāli mainīt nevajag, ja vien nav izteikta ķēdes trokšņa, tad gan nedrīkst čammāties. Ķēde, protams, jāmaina komplektā ar visām zvaigznītēm ,jo, ķēdei dilstot, izmainās tās solis, līdz ar to tiek papildus deldēti zvaigznīšu zobi. Protams, kādu laiku jau ies arī jauna ķēde ar vecām zvaigznītēm, bet tas galīgi nebūs labs un motoru cienošs variants.

Saite uz ierakstu
Padalīties citās vietnēs

• Pēc 1 mēneša...

Jautājums par citu sfēru bet....300M pie griestiem ir info dators, vai nu kā viņu katrs sauc, kur rāda patēriņu, temperatūru, utt. Ir vēl arī trīs pogas, kuras it kā esot pulšu ieprogrammēšanai??? Tipa lai nav jāspaida un jānēsā līdzi pults no mājas vārtiem, darba šlagbauma, utt. Vai TĀ IR??? un ja ir kā to pulti var ieprogrammēt???

Saite uz ierakstu
Padalīties citās vietnēs

Jautājums par citu sfēru bet....300M pie griestiem ir info dators, vai nu kā viņu katrs sauc, kur rāda patēriņu, temperatūru, utt. Ir vēl arī trīs pogas, kuras it kā esot pulšu ieprogrammēšanai??? Tipa lai nav jāspaida un jānēsā līdzi pults no mājas vārtiem, darba šlagbauma, utt. Vai TĀ IR??? un ja ir kā to pulti var ieprogrammēt???

Tas tā ir! Mājas vārtu vai vienalga kādai vadāmajai iekārtai (garāžas vārti, apgaisme, da jebkas) ir jāatbils Home Link logo. Vari i-netā pameklēt par HomeLink. Tā būs 100% garantija ka varēsi ieprogramēt vārtu pulti 300M datorā. Ja neatbilst HomeLinkam, tad paliek 40% cerība, ka ir tas pats standarts un vari vienalga ieprogrammet. Ja neatbilst nekam un nevar arī ieprogramēt, Chrysleram vajadzētu būt iespējai atvēr to vāciņu, kurā ir pogas un iekšā iestiprināt oriģinālo pulti. Tad būs jāspiež pats vāciņš.

Kā ieprogramēt 300M nezinu - manuālī jābūt rakstītam. Man ir T&C apraksts, bet nu slinkums tulkot.

Saite uz ierakstu
Padalīties citās vietnēs

Vai kāds zin kur šo HomeLink var iegādāties, ja uz auto tāds nav uzlikts? Man vispār tādu gribētos uzlikt mocim. Esmu lasījis US saitos, ka pieliek pie tālo uguņu pogas, pie barjeras uzmirkšķini un tā atveras.

Saite uz ierakstu
Padalīties citās vietnēs

Pievienoties diskusijai

Varat izveidot ierakstu tagad un reģistrēties vēlāk. Ja Jums ir profils šajā vietnē, piesakieties, lai atstātu ierakstu no sava profila.
Piezīme: Lai ieraksts būtu redzams, tam būs nepieciešams moderātora apstiprinājums.

Viesis
Rakstīt atbildi...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tavs iepriekš rakstītais teksts ir atjaunots.   Dzēst saturu

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Dalīties

• Pievienot...