Jump to content

Dodge Ram Van

van
 Dalīties

Ieteiktās ziņas

• Pēc 3 nedēļām...
  • Pēc 9 mēnešiem...

Problēma kungi un dāmas, lūdzu palīdzību! Iepirku pirms kāda mēneša Dodge Ram Van 2500 ('95). Viss oki, doki līdz weekendā gandrīz uzvārījos... temperatūrā pacēlās ļoti augstu un stājos ka es ielas malā dzesei... sajūta tāda, ka nav šķidruma cirkulācijas. jautājums ekspertiem - kas man tur varētu būt? termostats, sūknis, vēl kaut kas? Vispār ir tāda maza nesaprašana, kur, piemēram, termostatu atrast. varbūt kādam ir pieejams servisa manuālis?

ps

Ir vēl visādi citi sīkumi, kuri interesē, bet tagad svarīgākais dabūt to busu pie braukšanas. varbūt kādi ieteikumi kur';a servisā ar cienīgu attieksmi pret mani un maciņu izturēsies? Ir gan vēlme pirms servisa pašam mēģināt saprast kas un kā. Paldies jau iepriekš!

Saite uz ierakstu
Padalīties citās vietnēs

pamēģini piereģistrēties un tad novilkt manuāli te http://budcie.jimdo.com/2013/05/04/downloads-1995-dodge-ram-van-factory-service-manual-b1500-b2500-b3500-e-book/#permalink

Vispār izskatās, ka termostats ieķēries - tas atrodas korpusā pie augšējās radiatora šļaukas motora galā.

Saite uz ierakstu
Padalīties citās vietnēs

paldies V8! Mēģinu tagad reģistrēties

Vēl viens jautājums V8 - šitiem aparātiem termostati tā brīvi nopērkami rezerves daļu veikalos? Jeb ir kādi īpaši veikali, kur man jādodas detaļas meklējumos?

Saite uz ierakstu
Padalīties citās vietnēs

Vispār sāc ar tosola līmeni - varbūt tur ir par maz.

Tad var būt pie vainas radiatora korķis - vārsts netur spiedienu un visa vaina tikai tur- izdzen ārā uz izplešanās trauku, neiesūc atpakaļ un tad paliek par maz un sāk karst(ļoti bieži izplatīta vaina)

Termostatu var piemeklēt jebkuru pēc formas, temperatūras un izmēra. Nav jāmeklē tieši no tā modeļa.

Saite uz ierakstu
Padalīties citās vietnēs

Nav jau retro auto, ka termostats nebūs uz vietas.

Auto Plus- Kurbada vai citos veikalos, Daļas amerikāņiem- Tallinas 60, Atlas auto- Vagonu, uz krastenes pretī TV ēkai ir veikals...

• Upvote 1
Saite uz ierakstu
Padalīties citās vietnēs

Čau Vladislav! Sveiciens no Murjāņiem ;)

Iesakiet man labāk kādu darbnīcu, kur džeki zina ko dara, jo man bail, ka es vairāk sūdus sataisīšu, nekā atrisināšu. Aplūkoju to dzinēju, mēģināju pa to trubu virzīties, bet tur vadu kaudze pa virsu, plus gāzes visādas uzpariktes.... tad vēl iedomājos, ka pie reizes varētu visas tās siksnas nomainīt un kopumā saprast kas un kā.

Saite uz ierakstu
Padalīties citās vietnēs

"stāv"  Murjāņos :) It kā pat laikam esmu ticis galā ar problēmu - termostats tipa nē, sūknis arī darbojas, bet bija maz dzeses šķidruma, jo apakšējā šļauka ieplīsusi un reizēm  (jocīgi, ka ne vienmēr...) spieda ārā šķidrumu. Es, protams, tajā radiatorā nekad neskatījos... :) Tāpat ventilatora siksna bija nekāda un izslīdēja propellers. Šobrīd situācija ir gandrīz atrisināta, jo to šļauku vēl neesmu atradis un nomainījis. Mazliet paīsināju esošo, bet tur jau kāds pirms manis bija tikpat gudrs bijis :) vēl pil ik pa laikam.

ps

Ģeneratora korpuss ieplīsis, kādam ir ideja kur to daļu dabūt un savest visu kārtībā?

Saite uz ierakstu
Padalīties citās vietnēs

• Pēc 4 mēnešiem...

jautājums zinātājiem. Tikko čalis, kurš jau trešo mēnesi mēģina atdzīvināt manu busu paziņo, ka nestrādā temperatūras dačiks (kaut kur pie termostata), jaunus tādus nevarot dabūt (1995, 3.9) - tā sakot TC Motors, pēdējais lietotais vakar no ss.lv pārdots :) Nu esot kaut kādā ķīnas alternatīva pēc 2 nedēļām. Ir kādi mierinājuma vārdi, ierosinājumi?

Saite uz ierakstu
Padalīties citās vietnēs

• Pēc 5 mēnešiem...

jautājums - 3.9 dodge motoram var likt svečvadus no V8 5.2 motora? Vadi jāmaina, bet nekur uz vietas LV nevar dabūt ir jāpasūta, savukārt priekš 5.2 motora esot vadi noliktavā. Vai tur ir kaut kas, kas varētu nepasēt (uzgaļi?). Vadu garumam tak nevajadzētu būt nepietiekošam...

Saite uz ierakstu
Padalīties citās vietnēs

Var jau būt, ka par tiem svečuvadiem bija naivi stulbs jautājums, bet visu "vadošo un lielāko un vels viņu zin kādu vēl" amerikāņu auto daļu tirgotāji uz manu jautājumu sašutumā teica, ka vai tad es nezinot, ka katram auto ir savi svečuvadi un nedod dievs es ne tos uzlikšu. Tā arī es kā amatieris sabijos. bet tā kā nekur tam manam motoram svečuvadus uz sitienu dabūt nevarēju, bet pacietības gaidīt n - dienas jaunus vadus man vienkārši nebija, nopirku tos priekš V8 motora (~ par 10 Eur lētāk, nekā solīja atvest 3.9 motoram). Uzliku tātad vakar vadus un process notiek eleganti! Plus, divi vadi rezervē :D

• Upvote 1
Saite uz ierakstu
Padalīties citās vietnēs

pēdējā laikā jāsecina, ka rezerves daļu pārdevēju kultūra klibo aizvien vairāk - skatās tikai to, ko piedāvā konkrēts katalogs un ne soli uz malu citos katalogos vai meklēt alternatīvu....

pat noliekot priekšā paraugu un palūdzot parādīt ko līdzīgu, atskan atbilde - ja nezini, ko vajag, tad netraucē...

• Upvote 1
Saite uz ierakstu
Padalīties citās vietnēs

Pievienoties diskusijai

Varat izveidot ierakstu tagad un reģistrēties vēlāk. Ja Jums ir profils šajā vietnē, piesakieties, lai atstātu ierakstu no sava profila.
Piezīme: Lai ieraksts būtu redzams, tam būs nepieciešams moderātora apstiprinājums.

Viesis
Rakstīt atbildi...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tavs iepriekš rakstītais teksts ir atjaunots.   Dzēst saturu

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Dalīties

• Pievienot...