Vigants Pievienots 27. aprīlis, 2005 Dalīties Pievienots 27. aprīlis, 2005 Sveiki!Man te ir vajadzība eBay nopirkt dažas lietas no USA (mašīnai detaļas... kuras noteikti nevar dabūt LV)... vai ir kāds, kam ir pieredze?1. Vai ir iespējams pārskaitīt naudu caur PAYPAL? (teorētiski, viņi neļauj pārskaitīt no LV... tjip 3ās pasaules valsts vēl esam...) 2. Vai kāds ir izmantojis BIDPAY vai WESTERN UNION? Cik tas maksā? cik ātrs?3. Cik maksā vienkārši pārskaitīt no bankas uz banku ārzemēs?kādi vēl padomi pērkot eBay? No kā jāuzmanās?Vigants Citēt Saite uz ierakstu Padalīties citās vietnēs Vairāk dalīšanās iespēju...
McJanis Rakstīts 27. aprīlis, 2005 Dalīties Rakstīts 27. aprīlis, 2005 Droshi vien, ka atsauksies kaads, kas aatraak varees Tev paliidzeet ar ebay-u, taapeec par maxaajumiem nekomenteeshu. bet par to no kaa dereetu uzmaniities, varu padaliities no savas pieredzes. Pirmkaart nav par ljaunu izlasiit atsauksmes par paardeveeju, lai neielidotu uz kaadu chakarmenu. Bez tam pastaav liela iespeeja, ka tas ko redzi uz bildes, nemaz nebuus tas ko ieraudziisi attaisot pacinju... Tur gan ir iespeeja raut kashkji, un ir pat zinaami pozitiivi rezultaati. Veel pastaav taads viedoklis, tas gan attiecaas uz elektroniku un taadaam lietaam vairaak, ka diileri no savaam bodeem savaaktos braakjus, sachinjii kaut kur pa leeto, un peec tam caur inet veikaliem, tai skaitaa arii ebay, kaa jaunas lietas notirgo... tas arii manupraat attaisno iipashi zemaas cenas dazhiem produktiem! Kas veel. Skaudraa dziives statistika raada, ka no manis pasuutiitajaam 8 lietaam, 3 (!!!!) bija totaali s...di!!! Koroch, loterija sanaak... Ir bijis kuriozs arii ar piegaadaataajiem, kad shie nevareeja adresi atrast, un aizsuutiija pasuutiito preci atpakalj... Pisec kaut kaads, bet nauda par piegaadi aizgaaja auzaas.... Taada luuk ir mana pieredze ar ebay-u. Tik gari saskriceleeju, cerot, ka Tev, vai gan jau veel kaadam, shii informaacija var nodereet... P.S. Maksaajumi ir atsevishkja teema... Citēt Saite uz ierakstu Padalīties citās vietnēs Vairāk dalīšanās iespēju...
Āris Seisums Rakstīts 27. aprīlis, 2005 Dalīties Rakstīts 27. aprīlis, 2005 Man aiz muguras ir ~25 e-bay pirkumi, divi no tiem no UK un viens no DE. US pirkumus apmaksāju tikai un vienīgi ar BidPay. Eiropas ar wire transfer (pārskaitījumu). Neviens nav piečakarējis. Par visiem esmu atstājis pozitīvas atsauksmes. Ir bijušas aizķeršanās ar piegādes termiņiem. Ir bijuši gadījumi, kad amerikānis nav minējis, ka sūtīs ārpus valsts, bet pēc pārliecināšanas viņš ir devies uz pasta nodaļu un noskaidrojis cik maksās sūtīšana uz Latviju un atsūtījis. Ka pastāv risks - pilnīgi piekrītu. Vēl es nekad neesmu bidojis, bet ņēmis ar opciju Buy Now. Ja vēlas bidod US e-bay, tad jārēķinās, ka galvenā ciņa notiek pēdējā stundā, bet mums tas parasti ir 3 - 5 rītā. Citēt Saite uz ierakstu Padalīties citās vietnēs Vairāk dalīšanās iespēju...
Vigants Rakstīts 28. aprīlis, 2005 Autors Dalīties Rakstīts 28. aprīlis, 2005 Nu man ir vajadzīgs pārklājs salocītam jumtam.. vienīgais no kāuztraucos, ka krāsa neatbildīs tai, ko ir uzrakstījuši..Ebay ieliku bidot un ieliku diezgan lielu cenu, lai automātiski solās... lielākā daļa no US nesūta ārpus valsts Saki BidPay ir ok?Cik apmēram izmaksā nosūtīt 140 USD uz AMeriku? Citēt Saite uz ierakstu Padalīties citās vietnēs Vairāk dalīšanās iespēju...
Āris Seisums Rakstīts 28. aprīlis, 2005 Dalīties Rakstīts 28. aprīlis, 2005 Aizej uz http://www.bidpay.com un tur ir kalkulators. Tavā gadījumā taksēm nevajadzētu pārsniegt 10 USD. Man nekad nav bijis vairāk par 1.95USD, bet tas no summas līdz 50$Un pirms tu sāc solīt - sakontaktējies ar pārdevēju par detaļām un galvenais vai viņš sūtīs uz Latviju un cik tas maksā. Dažreiz viņi saka no problem, bet paši nezin, kas tā Latvija ir un tad sanāk sorry, the shipping to your country is 50$ in place of 8$. Tad var mēģināt no viņa noskaidrot, kādā miestā viņš dzīvo un pašam uzzināt cik tas šipings no turienes maksā. Citēt Saite uz ierakstu Padalīties citās vietnēs Vairāk dalīšanās iespēju...
Vigants Rakstīts 28. aprīlis, 2005 Autors Dalīties Rakstīts 28. aprīlis, 2005 Nu paskatīsimies... sestdien beigsies izsole...pārdevējs vēl neatbildēja, bet gan jau ka sūtīs... viņam ta kas - līdz pastam aizej un nosūti! Citēt Saite uz ierakstu Padalīties citās vietnēs Vairāk dalīšanās iespēju...
goldmanis Rakstīts 29. aprīlis, 2005 Dalīties Rakstīts 29. aprīlis, 2005 Sveiki!1. Vai ir iespējams pārskaitīt naudu caur PAYPAL? (teorētiski, viņi neļauj pārskaitīt no LV... tjip 3ās pasaules valsts vēl esam...) Nav, ja vien tev nav ASV adrese un kredkarte.2. Vai kāds ir izmantojis BIDPAY vai WESTERN UNION? Cik tas maksā? cik ātrs?Cik esmu skatījies, padārgi. 3. Cik maksā vienkārši pārskaitīt no bankas uz banku ārzemēs?Ap 20-25$. Plus daudzas amīšu bankas ņem wire-in fee 5-10$ kas jāskaita klāt.kādi vēl padomi pērkot eBay? No kā jāuzmanās?Praktiski visi pārdevēji raksta vai sūtīs "worldwide" - iesaku iepētīt pirms solīšanas. Ir varianti sūtīt caur tipa Latvian American Shipping Line - t.i. amītis sūta uz LASL ofisu štatos, viņi pārsūta tālāk. Pirms tam protams ar LASLu tas jāsarunā (http://www.lasl.com). Lēti gan tas nav, plus šai galā visa herņa ar muitu jāiet cauri.Vislētākais variants kā iepirkties ebay:1. Maksāt ar paypal (vajag kādu kuram ir konts)2. Sūtīt kādam amīšu draugam uz štatu adresi3. Draugs pārsūta ar parasto baložpastu uz LV - iet apm nedēļu. Pirms tam protams jāpārraksta pavadzīme lai muita šai galā nepiekasītos.4. Saņem pavēsti par paciņu un aizej izņem - bez muitas protamsAr lielām mantām tas ir pagrūti, kad sūtīju detaļas tipa kapota vāku tad nācās caur LASLu, bet vienalga sanāca lētāk nekā šeit pirkt. Citēt Saite uz ierakstu Padalīties citās vietnēs Vairāk dalīšanās iespēju...
Āris Seisums Rakstīts 29. aprīlis, 2005 Dalīties Rakstīts 29. aprīlis, 2005 Korekcija: Western Union servis ir padārgs, bet tā apakšuzņēmuma BidPay serviss nav dārgs.Wire transfer amerikāņiem nepatīk, jo viņiem pašiem ir jāpiemaksā par pārskaitījuma saņemšanu Citēt Saite uz ierakstu Padalīties citās vietnēs Vairāk dalīšanās iespēju...
Romans Rakstīts 29. aprīlis, 2005 Dalīties Rakstīts 29. aprīlis, 2005 Ši laikam būs īstā vieta.Varbūt kāds zina vai Latvijā ir iespējams nopirkt šādas riepas 240/45 ZR 41 man te viens cilvēciņš interesējās.Paldies ! Citēt Saite uz ierakstu Padalīties citās vietnēs Vairāk dalīšanās iespēju...
V8 Rakstīts 29. aprīlis, 2005 Dalīties Rakstīts 29. aprīlis, 2005 Ši laikam būs īstā vieta.Varbūt kāds zina vai Latvijā ir iespējams nopirkt šādas riepas 240/45 ZR 41 man te viens cilvēciņš interesējās.Paldies !kam tad taads izmeers?uz vietas nebuus-tikai jaapasuuta Citēt Saite uz ierakstu Padalīties citās vietnēs Vairāk dalīšanās iespēju...
Romans Rakstīts 29. aprīlis, 2005 Dalīties Rakstīts 29. aprīlis, 2005 Vispār tas cilvēks pārvietojas ar BMW, teica esot US diski ar šādu izmēru bet nekur nevarot dabū čības tiem ...... Sorry! sīkāk gan neko nezinu. Citēt Saite uz ierakstu Padalīties citās vietnēs Vairāk dalīšanās iespēju...
Ginc Rakstīts 1. maijs, 2005 Dalīties Rakstīts 1. maijs, 2005 Ir hromeetie lieti diski prieksh Crysler Voyager,300m,sebring,Conkorde,Lhs,der arii dodge automashiinaam.Diski 17 un 18 collas. Citēt Saite uz ierakstu Padalīties citās vietnēs Vairāk dalīšanās iespēju...
Vigants Rakstīts 2. maijs, 2005 Autors Dalīties Rakstīts 2. maijs, 2005 eBay pārdevēja comments:> Again, we cannot ship this to you. U.S. Postal Regulations states that no> package over 79" can be shipped to Latvia. It is still too big even folded.> This situation could have been avoided had you emailed us for international> shipping rates prior to bidding and winning auction. Sorry for the> inconvenience, but again it is U.S. Postal Regulations. I will submit to> Ebay that we both mutually agree not to complete the auction. ... man nekādi neizdodas viņus pierunāt... Citēt Saite uz ierakstu Padalīties citās vietnēs Vairāk dalīšanās iespēju...
Vigants Rakstīts 2. maijs, 2005 Autors Dalīties Rakstīts 2. maijs, 2005 Dundurs: vari palīdzēt ar saviem kontaktiem iekš USA?šķiet, ka darījums draud norauties Citēt Saite uz ierakstu Padalīties citās vietnēs Vairāk dalīšanās iespēju...
Āris Seisums Rakstīts 2. maijs, 2005 Dalīties Rakstīts 2. maijs, 2005 Mani kontakti patreiz ir off-line Citēt Saite uz ierakstu Padalīties citās vietnēs Vairāk dalīšanās iespēju...
Vigants Rakstīts 2. maijs, 2005 Autors Dalīties Rakstīts 2. maijs, 2005 ko lai iesāk? ir kādas idejas? Citēt Saite uz ierakstu Padalīties citās vietnēs Vairāk dalīšanās iespēju...
goldmanis Rakstīts 2. maijs, 2005 Dalīties Rakstīts 2. maijs, 2005 ko lai iesāk? ir kādas idejas?Zvani LASLam 7221919 un uzprasi vai caur viņiem var sūtīt. Ja nav steidzami lai liek uz kuģa - būs lētāk. Citēt Saite uz ierakstu Padalīties citās vietnēs Vairāk dalīšanās iespēju...
McJanis Rakstīts 2. maijs, 2005 Dalīties Rakstīts 2. maijs, 2005 Ja visi gali truukst, tad suuti man email ar tavas preces Nr lai to var atrast , un meeginaashu paliidzeet caur saviem kanaaliem... Citēt Saite uz ierakstu Padalīties citās vietnēs Vairāk dalīšanās iespēju...
Vigants Rakstīts 2. maijs, 2005 Autors Dalīties Rakstīts 2. maijs, 2005 Es (j)eBay tirgonim nosūtīju infu lai sūta uz LASL ofisu USA... tad jau kaut kā dabūsim līdz Latvijai! Ceru, ka atrunas viņam nebūs! Citēt Saite uz ierakstu Padalīties citās vietnēs Vairāk dalīšanās iespēju...
Masers Rakstīts 2. maijs, 2005 Dalīties Rakstīts 2. maijs, 2005 Ir puika Cikaga kas var atsutit un nobidot jebko ko vajag pa paris aliem. Ja kas dod zinu! Citēt Saite uz ierakstu Padalīties citās vietnēs Vairāk dalīšanās iespēju...
Vigants Rakstīts 16. maijs, 2005 Autors Dalīties Rakstīts 16. maijs, 2005 detaļa, dēļ kuras veidoju šo topiku ir pie manis (beidzot) bet piedzīvojumi bija diezgan daudz un izmaksas arī kā sniega bumba savēlās nevājas:Man mašīnai bija vajadzīgs ādas pārklājs salocītam jumtam. Produkta svars 6 KG, bet kaste tāda lielāka bija (200cm x 30cm x 30 cm)eBay izsoles cena 76$Bidpay maksājuma komisija ~4$Shipping uz LASL ofisu USA 20$Shipping no LASL uz Latviju 50$Muitas deklarācija 8LVL =~15$Nodokļi 17 LVL = 25 $Lidostas stāvvieta = 2 x 0,5 LVL = ~2$-------------------------Total: ~192$ + 3 stundas darba (muitošana, 2x uz lidostu, noliktava etc) + ~60 Km = noteikti > 200$ jeb 110 LVL... vot tādi pīrāgi. Citēt Saite uz ierakstu Padalīties citās vietnēs Vairāk dalīšanās iespēju...
Vigants Rakstīts 16. maijs, 2005 Autors Dalīties Rakstīts 16. maijs, 2005 Piedzīvojumi:eBay pārdevējs pēc izsoles beigām paziņoja, ka tomēr nesūtīs World Wide... kad izdevās pierunāt šamo aiziet līdz pasta ofisam, tas cieta neveiksmi, jo pasts nesūta kastes garākas par 2metri... tā panācu vienošanos, ka džeks sūta uz LASL ofisu un šaie sūta pie manis. Atnāca diezgan ātri (ar ļoteni atveda)... tad pirmo reizi mūzā gāju cauri muitošanas procedūrām... dažādi nodokļi u. c. lietas. Iesniedzu muitā deklarācijas... bet šie pazaudēja pa pāris stundām manu deklarāciju... nu pēc ļoti lielas uzstājības, un pus lidostas muitas ofisa pārmeklēšanas (visas mapītes izcilāja) pēc 15...20 min meklēšanas tomēr manas deklarācijas atradās un tika apstiprinātas nevilcinoties! ... No noliktavas man izdeva nepareizu kasti (aomēram metru gara... kas man likās tā kā aizdomīgi, jo Amerikāņu kolēģi teica, ka baigi garā ir...) devos atpakaļ un kādas 15 min ar noliktavas darbinieku kopā meklējām manu kasti pa angāru... nelaižot garām nevienu nestandarta kasti (kas tā ap 2 metri), kad beidzot tomēr izdevās atrast... nu un beigās es to kasti nevarēju dabūt iekšā bagažniekā... pēc 10 min plosīšanās un izpakošanas man tomēr izdevās iemānīt bagažniekā neskatoties un nežēlīgo lietu, kas laukā lija... vot... ja man vēl rez kaut kas būs jāpēr eBay... es nopietni padomāšu pirms spiedīšu - BID! Citēt Saite uz ierakstu Padalīties citās vietnēs Vairāk dalīšanās iespēju...
Āris Seisums Rakstīts 16. maijs, 2005 Dalīties Rakstīts 16. maijs, 2005 Neesi tāds pesimists! Lielāko tiesu visas tās lietas varēji noskadrot pirms spiedi BID! Kas attiecas uz problēmām Latvijas pusē - tur nu eBay nevarētu vainot Savu pārsegu tomēr dabūji? Citēt Saite uz ierakstu Padalīties citās vietnēs Vairāk dalīšanās iespēju...
Vigants Rakstīts 17. maijs, 2005 Autors Dalīties Rakstīts 17. maijs, 2005 dabūju gan... Citēt Saite uz ierakstu Padalīties citās vietnēs Vairāk dalīšanās iespēju...
Ieteiktās ziņas
Pievienoties diskusijai
Varat izveidot ierakstu tagad un reģistrēties vēlāk. Ja Jums ir profils šajā vietnē, piesakieties, lai atstātu ierakstu no sava profila.
Piezīme: Lai ieraksts būtu redzams, tam būs nepieciešams moderātora apstiprinājums.