Jump to content

Ko darīt, ja zagļi salauza aizdedzes atslēgu?

Elbruss
 Dalīties

Ieteiktās ziņas

Šonakt manu 300M meģināja nozagt. Tas neizdevās dēļ imobilaizera, kas iebūvēts atslēgā, bet salauza visu ko var salauzt.

Tagad jautājums: kur man griezties, lai dabūtu aizdedzes atslēgu un durvju atslēgu cilindrus?

Mašīna ir no ASV.

Laikam jau tikai caur dīleriem, bet kuriem tieši?

http://www.chrysler.lv ir uzradīti veseli 3:

TC Motors, Amerikas Auto,Domenikss Ventspils

Vai ir vel kaadi varianti/idejas?

Saite uz ierakstu
Padalīties citās vietnēs

No rīta zvanīju, teica atzvanīs bet vēl nekā.

Man vienkarši iešāvās doma galvā, ka ja tie cilindri visi nāk no rūpnīcas vienādi, bet pēc tam dīleri kaut kā viņus uzstāda/ieprogrammē (ņemot datus no kaut kādas Chrysler datubāzes pēc VIN), tad jau es teorētiski pats varētu tos cilindrus sagādāt un tad aizvest dīleriem, lai uzstāda. Gan ātrāk, gan lētāk sanāktu, bet mani māc šaubas, jo es nezinu pašu tehnoloģisko procesu t.i. es īsti nezinu kā notiek tā atslēgu uzstādīšana un ko (tehniski) vajag darīt.

Varbūt kāds ir ar to saskāries vai zin visu šo procesu pēc būtības?

Saite uz ierakstu
Padalīties citās vietnēs

Pēc pirmajām aplēsēm iznāk, ka atslēgu cilindriņi, kopā ar visādām atsperītēm katrs izmakās ap 10-12Ls, plus darbs 16Ls. Un to var dabūt uz vietas. Problēmas vienīgi sagādā tas gredzens, kas nolasa atslēgas imobilaizera kodu. Tas ir jāpasūta (~15.dienas) un maksās ap 45Ls.

Saite uz ierakstu
Padalīties citās vietnēs

OK, sestdien bija vairāk laika, tad es izjaucu un izpētīju kā tā sistēma darbojas.

Mehāniskā daļa ir skaidra, tur viss tāpat kā žigulim. Cilindrs atslēgai un vairāki stāvokļi, kuri savieno dažādus vadiņus. Tur man viss izlausts un parslēgt stāvokļus bez problēmām varu ar skrūvgriezi.

Ar elektroniku ir sarežģītāk. Zem stūres ir melna kastīte, kurai tādā plastmasas pagarinājumā ir gredzens. Tajā gredzenā ir apmeram 10 tinumi, kas inducē 134.2 Khz (tas ir dīvaini jo priekš šādas frekvences tinumam būtu jābūt daudz īsākam). Tas gredzens darbojas gan kā raidītājs, gan kā uztvērējs jeb antena. Ieliekot aizdedzes atslēgu tinums atrodas apm 8mm no atslēgas un tad ir spējīgs nolasīt kodu no atslēgā iebūvētās mikroshēmas. Tas kods tālāk tiek salīdzināts gan ar to kodu kas ieprogrammēts šajā melnajā kastītē, gan tiek salīdzināts ar kodu, kas atrodas centrālajā datorā. Jebkuras nesakrišanas gadījumā 2 sekundes pec iedarbināšanas kompis pārtrauc benzīna padevi cilindriem(tātad, lai aizdzītu mašīnu ir jānomaina gan viens gan otrs). Pēc 6 šādām nesekmīgām reizēm starteris arī vairs negriežas līdz netiek nolasīts pareizais kods.

Pārlodēt mikroshēmu no vecās kastītes uz jaunu varu 10 min laikā, bet kur dabūt šo melno kastīti? Pirmā doma bija braukšu uz šrotu. Tā kā nevienu citu amerikaņu šrotu bez Autohofa nezinu, tad braucu uz turieni. Vienreiz jau man bija slikta pieredze, kad tur paprasīja 20Ls par vienu sīku plastmasu, kas pie dīlera jauna maksāja tikpat. Nu nekas domāju mēģināšu, jo tik un tā šitā kastīte nevienam nav vajadzīga (tā citai mašīnai neder, jo vajag pārprogramēt visu elektroniku). Dialogs:

- Vai jums šitāda lieta ir (rādu līdzpaņemto kastīti) ?

- Jā ir, bet viņa jums nestrādās, jo nevarēs nolasīt jūsu atslēgu.

- Nekas, man vajag tikai pašu plastmasu, elektroniku es pārlikšu no vecās.

- OK, 45 Ls

- ?!?!??! 45 Ls?? Jūs droši vien viņas metat arā, jo citām mašīnām tacu neder?

- Jā tiešām metam arā, bet tas nenozīmē ka es pārdošu lētāk.

- Man dīleris nosauca cenu 45Ls (TC Motors reālā cena)

- Jā, bet pie dīlera jūs viņu dabūsiet pēc 2 nedēļām, bet no manis varat dabūt jau šodien

- Paldies, par 45Ls nevajag.

Man ar šrotiem neiet, vienmēr prasa tikpat cik dīleri par jaunām detaļām. Varbūt Jums ir kādas idejas kur tepat lavijā es varu dabūt to plastmasas kastīti? Ja nē tad es pa 5$ paņemšu no kāda šrota amerikaa vai pasūtīšu pa 45Ls no dīlera, tikai tad būšu vismaz pāris nedēļas bez mašīnas, jo gan viens gan otrs jāgaida.

Saite uz ierakstu
Padalīties citās vietnēs

Ak jā, no iepriekšējā posta nav skaidrs kas tad par vainu.

Tur ir nolauzta puse no tā melnā gredzena, kur ir tinumi. Es šobrīd mēģinu piemeklēt vadus un uztīt tinumu pats, bet ir grūti piemeklēt precīzu garumu, lai tas inducētu pareizus viļņus.

Ja nu kādam ir kāds pazīstams tajā Autohof vai kādā citā šrotā palīdziet. Esmu gatavs maksāt 5-10Ls par to plastmasu, bet ne jau 45Ls, jo vel nav garantijas ka mana iecere izdosies (pēc servisa grāmatas viņš skaitās "unrepairable", bet tas ir oficiālais viedoklis).

Saite uz ierakstu
Padalīties citās vietnēs

Pagaidaam izskatas ka tu uz shrotu dodies shlipsee :( nevis nomuurejies ar eljainaam rokaam :) un gaanot draugu kursh paludzis autinju sataisiit :)

es ar shitiem fruktiem daru vienkaarshi - tapat kaa tirguu - neatsienos kameer neesu vinjiem kaa ruukta nave piegrizies :) Taa es busam septiito seedekli veselu meenesi cilveeku chakareeju pa vakariem zvaniidams un besiidams kameer cena no 50Ls nokrita uz 20Ls :)

Iesaku aizdziit kadu pazinju netiiraam rokaam pie shii frukta! varbuut dabuusi pa servisa cenaam!

• Upvote 1
Saite uz ierakstu
Padalīties citās vietnēs

Hehe, nu uzvalkā es šrotu neeju, bet jāatzīst gan, ka pēc automehāniķa arī diemžēl tur neizskatos.

Šodien apzvaniiju visus, kas tirgo detaļas caur reklama.lv

50% man mēģināja pārdot pusi salona, savādāk nekādu melno kastīti nedos, jo pasarg dievs pārdos vēl kaut ko svarīgu pa lētu naudu (viņiem bija aptuveni skaidrs par ko tieši es runāju, bet neviens nevarēja izdomāt cik vērtīga tā manta ir). Es visiem piedāvāju viņu ņemt pa 5Ls uzreiz, divi it kā piekrita atdot pa 10Ls, bet viņi šodien ir aizņemti vai nav Rīgā. Diemžēl brīvdiena man ir tikai šodien. Nu labi, vismaz kāda cerība parādījās, bet garantijas vēl nav nekādas.

• Upvote 1
Saite uz ierakstu
Padalīties citās vietnēs

Pievienoties diskusijai

Varat izveidot ierakstu tagad un reģistrēties vēlāk. Ja Jums ir profils šajā vietnē, piesakieties, lai atstātu ierakstu no sava profila.
Piezīme: Lai ieraksts būtu redzams, tam būs nepieciešams moderātora apstiprinājums.

Viesis
Rakstīt atbildi...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tavs iepriekš rakstītais teksts ir atjaunots.   Dzēst saturu

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Dalīties

• Pievienot...