Jump to content

Dainite's Blog

  • ieraksti
    27
  • komentāri
    38
  • skatījums
    729061

Noburtā nodarbība ...


Dainite

2012 skatījumi

 Dalīties

Ziemassvētku garās brīvdienas laikam atstāj iespaidu, jo mana desmitā braukšana pēkšņi kļūst gandrīz vai noburta. Jau tā pa svētkiem reāli sanāk izlaist 3 nedēļas bez braukšanas nodarbībām ar Instruktoru un visa prakse ir svētku iepirkšanās braucieni ar savu auto. Ar to taču ir par maz - sīkais mājās noliekas slims ar kaut kur sagrābstītu vēdera vīrusu un es esmu piesieta pie mājas, jo šitā sērga izrādās dikti lipīga. Tā kā negribas nevienu aplaist, tad, protams, zvanu Instruktoram un mēs pārceļam braukšanu par nedēļu vēlāk.

Pēc nedēļas mani sagaida vēl lielāks pārsteigums. Stāvu un gaidu savu vienmēr tik perfekto un punktuālo Instruktoru - viņa nav. Nav 10 minūtes - domāju, iesprūduši korķī. Gadās. Gaidu 20 minūtes - sāku dusmoties un domāt visādus iemeslus. Gaidu 30 minūtes - nekā. Dusmīga pagriežos un eju prom. Salst taču un pie tam briesmīgi snieg. Pa ceļam zvanu Instruktoram - domāju, nu gan sadošu - kā tā var - vienkārši neierasties! Neatbild. Hmm... uz īsziņu arī neatbild. Zvanu pēc pāris stundām - neatbild. Zvanu vakarā - neatbild. Zvanu nākamajā dienā - arī neatbild. Nu jau esmu izdomājusies visu to trakāko iespējamo. Beigās neizturu - piezvanu uz autoskolu. Esot slims, lai nedaudz paciešoties. Galu galā paiet vēl nedēļa līdz beidzot mans Instruktors paceļ telefonu un vārgā balstiņā knapi čiepstot atvainojas, ka tā sanācis, bet cerot, ka pēc nedēļas jau varēsim atkal braukt. Tā arī sarunājam.

Tā nu mana desmitā braukšanas nodarbība ir vairāk kā mēnesi kopš devītās. Pa visu sniegu braucam atkal uz placi. Instruktors laikam drusku vainīgs jūtas un uzsauc man placi. Kamēr viņš pie sarga dzer tēju, vizinos viena. Viņš tik pa logu vēro un pēc tam nokomentē kļūdas. Visu jau māku, tik trenniņš vajadzīgs un patiesībā tur jau viņš man blakus var arī nesēdēt. Purpina tik un krīt uz nerviem. Garāža jau sanāk tīri smuki, bet paraleli ietvei vienalga nevaru noparkoties tā kā mans Instruktors grib. Beigās nosecinu, ka tie stabiņi taču galīgi neatbilst manas mašīnas lielumam - neiespējamā misija. Tie stabiņi salikti priekš Golfa, nevis Hondas! Mājas darbs vajadzīgs - bez tā es te muļļāšos vēl ilgi. Instruktors jau sāk runāt par CSDD, tādus kā mājienus dot, ka tas brīdis vairs nav tālu un pēkšņi prasa - klau, a Krastenē mēs esam bijuši? Ups, no šī jautājuma es jau baidījos. Bailīgi atbildu, ka nē, vēl neesam. Nu tad ko mēs te vēl gaidām - bez tā eksāmenu nevar nolikt tāpat kā bez Mūkusalas apļa.

Laižam uz Mūkusalas apli un te atskan zīmīgs teksts: Tālāk brauksi pēc zīmēm Daugavpils virzienā. Sveiki. Salu tilts un Krastene. Pats trakākais ir tas, ka izbraukt Krasteni nozīmē no nobraukt no Salu tilta uz Krastenes, "ielēkt" plūsmā un uzreiz šķērsot visas 3 joslas, lai pirmajā apgriešanās vietā PIRMS Mola tiktu riņķī. Tā kā to liek darīt bieži un daudziem, nebrīnieties lūdzu šoferīši, ka tur pēkšņi nez no kurienes uzrodas mācībnieki un vēsā mierā mauc pāri visām joslām. Tas, kā viņi to dara, ir atkarīgs no instruktora - cik sagatavotu gurķi viņš tur ir aizdzinis un kādu braukšanas stilu piekopj. Manā gadījumā es ar trīcošām kājām iemetos plūsmā, bet līdz trešajai joslai netiku, jo viens mērkaķis trešajā joslā mani vienkārši nelaida un, kamēr es gaidīju īsto brīdi, aiz muguras uzradās, ar tālajām ugunīm mirkšķinoša, fūre, kas man lika iemīt grīdā un ātri tīties prom. Tanī dienā Instuktors mani izvazāja pa Krasteni turpu šurpu visā garumā pa vairākām reizēm, liekot mainīt joslas no pirmās līdz trešajai un atpakaļ. Mugura slapja, acis platas, bet auto beigās tomēr vesels un Instruktors nemaz neizskatījās nobijies. Pašai gan nepatika - tā samocīti un nepārliecinoši un kā nodefinēja kolēģi - uzmanieties! Pa Krasteni nēsājas viena traka Honda.

Pēc tam vēl daži līkumi pa Maskavas forštati un drīkstu sevi aizvest līdz darbam, jo pēc manis studentu vairāk todien nav un Instruktoram ar uz to pusi darīšanas.

  • Upvote 3
 Dalīties

0 komentāri


Ieteiktie komentāri

Nav neviena komentāra, ko parādīt

Pievienoties diskusijai

Jūs komentēsiet kā Viesis. Ja Jums ir profils šajā vietnē, piesakieties, lai atstātu ierakstu no sava profila.
Piezīme: Lai ieraksts būtu redzams, tam būs nepieciešams moderātora apstiprinājums.

Viesis
Komentēt...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tavs iepriekš rakstītais teksts ir atjaunots.   Dzēst saturu

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Pievienot...