Jump to content

ChameleonBird's Blog

  • ieraksti
    19
  • komentāri
    6
  • skatījumi
    38784

Neslinko, bet pārliecinies! Šļaukas pārplīšana - dublis 2.


ChameleonBird

1829 skatījumi

 Dalīties

Pēc vāka sētas ieejas izveidošanas, sūkņa nomainīšanas likās, ka vairs nebūs problēmu, tomēr pēc pāris dienām atkal notika tas pats - pārplīsa tā pati šlauka pie sūkņa, iekšā bākā. Un tad sākās jautājums, kas notiek, kāpēc atkal tā pati šļauka?

Sāku meklēt pa forumiem un lielākajā daļā ierakstu pie benzīna sūkņa vai kādas no sūkņa maiņas problēmām tika minēts fakts - kad tiek mainīts sietiņš bākā, pats sūknis vai kāda no šļaukām, obligāti ir jānomaina arī benzīna filtrs. Protams, ja tas nav nomainīts tieši pirms sūkņa maiņas, bet arī tad ir jāievēro pāris noteikumi, kā piemēram, ja filtrs ir nesen nomainīts, bet gadās līdzīga problēma, ka pārplīst vai nomaucās kāda no šļaukām starp sūkni un filtru, tad pastāv iespēja, ka filtrs ir defektīvs vai arī tas jau ir savācis drazas no bākas un, ja tā, tad nepieciešams apdomāties par bākas pilnīgu skalošanu vai pat nomaiņu.

Tā kā bija doma nomainīt filtru, bet nevarējām atskrūvēt skrūvi - vienā galā sūknim bija doorman tipa klipsis (stiprinājums), bet otrā galā bija ieskrūvētais uzgrieznis (abpusējā vītne), kas ir pilnībā sarūsējis un ir kā gandrīz sametināts kopā. Uzreiz minēšu tie, kas teiks, ka varēja uzsildīt to vietu un atskrūvēt apdomājaties - tā ir benzīna šļauka un deg garaiņi, nevis pats benzīns... Un tur bija ļoti daudz benzīna garaiņi - pats vēl jo projām nedaudz smirdu pēc benzīna, pat pēc vairākām dušām un vannas...

Lai vai kā - izdomājām, ka pagaidām filtru nemainīsim, bet tā kā doorman stiprinājums bija kaput, tad iemaucām tajā iekšā metāla caurulīti, savienojām abus galus ar parasto benzīna šļauku un uzlikām hamutus. Likās, ka būs gana labi. Bākā oriģinālo šļauku nogriezām un uzlikām cieto augstspiediena benzīna šļauku.

Bet pāris dienas atpakaļ no rīta bija surprize!! No rīta izgāju uzsildīt mašīnu, kā ne kā pa nakti bija nedaudz snidzis un -70C. Iekurbulēju un iegāju iekšā padzert tēju, kad mamma prasīja, lai pārbaudu viņas Jeepu (dīzelītis) vai nav nosēdies akumulators un pieleks - mammai ir aizdomas pilnīgi par visiem dīzeļiem pēc pagājušā gada -30 grādiem, kad neviens dīzelis īsti negribēja lekt... :D

Aizgāju, bez problēmām piešķīlu, kāpju ārā un pēkšņi sajutu benzīna smaku gaisā. Paskatījos uz savu autiņu un apakšā bija peļķīte.. Domāju - atkla tosola šļauka pārplīsusi vai, kas tāds, jo šogad kaut kā plīst tosola šļaukas. Eju paskatīties tuvāk un jūtu, ka benzīna smaka paliek ar vien stiprāka, uzreiz lecu zem mašīnas un TEK! lamājos un lecu mašīnā, kurbulēju ārā.. Lamājoties domāju, ka saplīsis doorman stiprinājums otrā galā pie bākas, jo tecēja nejēgā, peļķe ar benzīnu jau bija izpletusies apmēram 10m2 platībā un drēbes paspēja piesūkties ar benzīna smaku šīs minūtes laikā.

Vakar vakarā tiekot līdz mašīnai, tika atrasta problēma -

blogentry-2999-0-95553600-1354873119_thu
Šļauka pārplīsusi no hamuta līdz hamutam. Un tika izlemts nomainīt filtru - pārgriezu metāla trubu ar vienu baigi foršo metāla griezēju - ātri, ērti un nekādas iespējas par dzirksteli (zinu, ka no šīm trubām nav, bet tāpat), no filtra ar grūtībām ārā tecēja melns benzīns, kas liecināja, ka filtrs ir beigts.

Uzliku jaunu filtru un šodien nedaudz izbraucu - pagaidām problēmu vairāk nav.

Bet secinājums - veicot jebkādas izmaiņas (nomaiņas) ar benzīna sūkni, jānomaina arī filtrs!

Veiksmīgu un ziemīgu braukšanu! Uzmanīgi!

No rīta pie mājām 3 autiņi jau paspēja padzīvoties pa grāvi...

  • Upvote 1
 Dalīties

0 komentāri


Ieteiktie komentāri

Nav neviena komentāra, ko parādīt

Pievienoties diskusijai

Jūs komentēsiet kā Viesis. Ja Jums ir profils šajā vietnē, piesakieties, lai atstātu ierakstu no sava profila.
Piezīme: Lai ieraksts būtu redzams, tam būs nepieciešams moderātora apstiprinājums.

Viesis
Komentēt...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tavs iepriekš rakstītais teksts ir atjaunots.   Dzēst saturu

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Pievienot...