Jump to content

troksnis ritošajā


Explo
 Dalīties

Ieteiktās ziņas

Sveiki biedri. Varbūt kādam būs kādas teorētiskas idejas vai kas līdzīgs bijis. Pēdējās dienās priekšā parādījies tāds dīvains troksnis, braucot ātrāk par 50/60 km/h. Troksnis līdzīgs kā sporta (vai caurs) izpūtējs, tāds dobjš, arī to var nedaudz sajust caur pedāli un stūri, tādas ļoti vieglas vibrācijas.

 

Varētu būt gultņi/bukses? Ja būtu gultnis, tad domāju ka skaņa izklausīties kā gaudojoša. Iebraucu servī un tur neko īpašu nemanīja, tikai nedaudz priekšējā kreisā rata tāda neliela brīvkustība, bet kā parasti minējumi - mainam bukses, gultņus, kalotkas, amiņu, stieni arī un tad jau redzēs. Iebraucu CSDD, tur visu pakratīja un 0 punkti, nav kur piekasīties, viss normas robežās.

 

Ierakstīju skaņu paātrinot/samazinot ātrumu lai labāk dzirdētu:

 

https://www.youtube.com/watch?v=e23sSQ9XyPc

 

 

kāds idejas? autiņš Avengers, 08.

Saite uz ierakstu
Padalīties citās vietnēs

Pec skanas ieraksta nu nevar noteikt. Ja gultnis prieksejais, tad skana bus intensivaka uz vienu pusi griezot sturi kustiba, uz vienu gaudo uz otru klusum. Aizmugurejais gaudos patstavigi, to noteikt var uz pacelaja iegriezot katru ratu atseviski. Varbut kolektora blives defekts, bet vai tik jaunam auto, gruti zpriest, vieglak atrast uzticamu remont atsledznieku.

Saite uz ierakstu
Padalīties citās vietnēs

ierakstā ir dzirdama šī pastiprinātā "sporta" dobjā skaņa  palielinot un samazinot ātrumu, bet tas nav ne dzinējs, ne izpūtējs, tas ir mistiskais ritošais troksnis. Un galvenais ka var arī just, it kā braukšana notiek pa  rupju asfalta segumu. ātrumam mazākam par 50 šī parādība nav jūtuma un dzirdama. 

Stūri tā pagrūti intensīvi griest uz vienu/otru pusi pie liela ātruma, tā kā nezinu, nav jūtamas skaņas izmaiņas, tikai palielinot ātrumu.

Saite uz ierakstu
Padalīties citās vietnēs

Pievienoties diskusijai

Jūs komentēsiet kā Viesis. Ja Jums ir profils šajā vietnē, piesakieties, lai atstātu ierakstu no sava profila.
Piezīme: Lai ieraksts būtu redzams, tam būs nepieciešams moderātora apstiprinājums.

Viesis
Rakstīt atbildi...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tavs iepriekš rakstītais teksts ir atjaunots.   Dzēst saturu

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Dalīties

×
×
  • Pievienot...